Jelen pivo najpopularniji srpski brend

J

Najpopularniji domaći proizvod među građanima Srbije je “Jelen” pivo, a u vrhu te liste našli su se i “Plazma” keks, “Jafa” biskvit, mleko “Moja kravica”, “Smoki” i “Eurokrem” Takovo, pokazali su rezultati ankete koju je realizovalo udruženje građana “Moja Srbija”.

Anketa je sprovedena tokom polugodišnje realizacije projekta “Birajmo domaće” i u njoj je učestvovalo 2.146 stanovnika Srbije, i to 827 muškaraca i 1.319 žena, pretežno sa mestom prebivališta u Beogradu. Građani su pravili liste od 10 domaćih proizvoda, a navedenom anketom želelo se utvrditi da li građani znaju da prepoznaju domaće proizvode, kojih se najpre sete kada se govori o domaćim proizvodima i koji su to proizvođaci čija se roba najčesće pominje. PR Udruženja “Moja Srbija” Martina Petrović istakla je da su se na pomenutoj listi iskristalisale i razlike u kupovnim navikama među polovima, pa su žene ostale verne proizvodima namenjenim domaćinstvu – ulju “Vital” i prašku “Meriks”, dok su muškarci navodili “Rubinov” vinjak, “Lav” pivo i margarin “Dobro jutro”.

Petrovićeva ističe da treba imati u vidu da su neke kompanije sve simpatije potrošača zadobile na osnovu jednog artikla, dok su drugi proizvođači imali nekoliko proizvoda na istim anketnim listama. Tako su “Karneks” i “Centroproizvod” sabiranjem glasova dobijenih za više svojih proizvoda obezbedili dobar plasman kod žena.
Mineralna voda “Knjaz Miloš” je jedina voda koja je ušla u deset najpopularnijih, a više od 90 odsto anketiranih građana navodilo je isključivo prehrambene proizvode, navodi se u saopštenju “Moje Srbije”.
“Soko Štark” je zahvaljujući ljubiteljima “Čokoladne bananice”, “Smokija” i čokolade “Najlepše želje” najčešće pominjan domaći proizvođač.

O autoru

Komentariši

Od Admin

Kategorije

Najnoviji postovi

Najnoviji komentari

Budimo u kontaktu

Potražite nas na društvenim mrežama!